Dikey tarım; dikey olarak, istifli bir şekilde, yığılı katmanlarda yetiştiriciliğin yapılmasıdır. Topraklı ortamda olduğu gibi hidroponik, aquaponik ve aeroponik gibi topraksız tarım teknikleri ile de uygulanabilir.
Avantajlar:
- Ev, ofis ya da restoran gibi bir ortamda suni ışık altında bir oda ya da örneğin bir depoda bile yetiştiricilik,
- Marul, roka, maydanoz, domates, ıspanak gibi yiyeceklerin üretim esnasında kuraklık ve sel baskınları gibi şiddetli hava olaylarına maruz kalmaması,
- Gıdaların kimyasal tarım ilaçlarından arınmış olması ve yılın 365 günü üretim imkanı
- %70 - %90 arası su tasarrufu,
- Ürününe göre 4 veya 6 dönüm tarlada toplanabilecek ürünün 1 dönümlük kapalı alanda alınabilmesi.