İçeriğe geç

Kariyer Kapısı Başvuru Iptali Nasıl Yapılır

Ulusal stajı nasıl iptal edilir?

Staj teklifini kabul ettim ancak nasıl iptal edebilirim? Adınızı, okulunuzu, bölümünüzü, teklif aldığınız hastane/sağlık kuruluşunu ve stajınızı neden iptal etmek istediğinizi belirterek -mailaddress adresine gönderebilirsiniz.

Kariyer kapısı başvuru onaylandı ne demek?

Durum sütununda görünür. “Başvuru Bekleniyor” başvurunun henüz onaylanmadığını gösterir. Başvuru kurum tarafından onaylanırsa, durum sütununda “Başvuru Onaylandı” gösterilir. Başvuru iptal edilirse, “Başvuru İptal Edildi” gösterilir.

Staja başvurup gitmezsem ne olur?

Öğrencinin hareketlilik faaliyetine katılmaktan vazgeçmesi halinde, haklarından vazgeçtiğine dair dilekçe vermesi gerekmektedir, aksi takdirde bir sonraki başvuruda sıralama puanınızdan 10 puan düşülecektir.

Kariyer kapısına başvurmadan staj yapılır mı?

Kamu kurumlarında staj yapmak isteyen öğrencilerin, Stajyer Seferberlik Programı kapsamında Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Kariyer Kapısı üzerinden başvuruda bulunmaları gerekiyor.

Onaylanan staj iptal edilir mi?

Öğrenciye, mücbir sebepler olmadığı sürece, staj teklifini kabul ettiği işverendeki stajını sonlandırmaması tavsiye edilir. Stajını iptal etmek isteyen öğrenciler, ancak mücbir sebep gerekçesini belirterek işverenden stajının iptalini talep edebilirler.

Staj iptali için nereye başvurulur?

Zorunlu stajını iptal etmek veya staj yerini değiştirmek isteyen öğrenciler, talebini staj yaptıkları işyerine ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanlığına yazılı olarak bildirirler.

Ulusal staj programı ücreti ne kadar 2024?

Devlet, işsizlik fonu çerçevesinde mesleki eğitimi teşvik ediyor. Bu amaçla şirketlere stajyer almaları için çeşitli teşvikler sunuluyor. 2024 yılı için belirlenen staj ücreti 5.100,64 TL. 12. sınıf mesleki öğrenciler için bu miktar 8.501,06 TL.

Ulusal stajdan teklif aldım ne yapmalıyım?

Staj teklifini kabul ettikten sonra işverenin staj yöneticisiyle telefon ve e-posta yoluyla iletişime geçmelisiniz. Staj teklifini kabul ettikten sonra Kariyer Geçidi üzerinden işverenin staj yöneticisinin iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz.

Kariyer kapısından teklif gelmezse ne olur?

Aksi takdirde staj teklifi sona erecektir. Hiçbir işlem yapmasanız bile, zamanaşımı süresi teklifi reddettiğiniz anlamına gelecektir. Hiçbir staj teklifini kaçırmamak için Career Gateway’i düzenli olarak kontrol etmenizi öneririz.

Staja 3 gün gitmezsem ne olur?

Mazeretsiz olarak üç gün üst üste veya staj süresinin %10’u (3 gün) boyunca devamsızlık yapan stajyerin stajı sonlandırılır ve durum meslek yüksekokulunun ilgili staj komisyonuna bildirilir. Bu durumda stajyerin hukuki hakkı yoktur. 2. Öğrencinin fiilen sorumluluk gerektiren işlerde çalışması gerekir.

Ulusal staj programı herkese çıkar mı?

Ulusal Staj Programı mezunların başvurularına açık değildir. Ancak, bir alanda dereceniz varsa ve hala başka bir resmi eğitim programında aktif bir öğrenciyseniz ve bu alandaki başvuru kriterlerini karşılıyorsanız, başvurunuzu ilgili resmi eğitim programı aracılığıyla tamamlayabilirsiniz.

Ulusal staj maaşı ne zaman yatar?

17- Staj ücreti banka hesabıma ne zaman yatırılır? – Stajyerlerin maaşları, stajın bitiminden itibaren en geç on (10) iş günü içerisinde staj yaptıkları birimin bütçesinden ödenir.

2024 kariyer Kapısı staj başvurusu ne zaman?

Kamu işe alım platformu Career Door’da bu akşamdan itibaren iki günlük altyapı çalışması yapılacak. Başvurunuzu 01.04.2024 saat 14:00’te tamamlayabilirsiniz.

Staj ücretini kim öder?

Stajyerin çalıştığı işyerinde 20’den az kişi çalışıyorsa mevcut 5.100,64 TL’lik maaşın 3.400,42 TL’sini devlet, kalanını ise işveren ödüyor.

Kariyer kapısı staj puanı kaç olmalı?

Not ortalaması henüz belirlenmediğinden, başvuru döneminde birinci sınıf ön lisans öğrencileri için bu koşul aranmaz, ancak staj sırasında not ortalamasının en az 4 üzerinden 2 (diğer sistemlerde buna eşdeğer) olması beklenir.

Ulusal staj programı staja gitmezsem ne olur?

Staja katılamazsam sürecimi iptal edebilir miyim? Başvuru aşamasında 3 Ağustos 2020 tarihine kadar e-devlet üzerinden başvurunuzu geri çekebilirsiniz. Başvuru sürecini tamamladıktan sonra kurumlardan gelen staj tekliflerini kabul etmeyerek sürecinizi sonlandırabilirsiniz.

Ulusal staj programında değişiklik yapılır mı?

İşverenler genellikle en az yirmi iş günü için staj teklifleri gönderirler. Teklif edilen staj dönemi öğrenci ve üniversitesi için uygun değilse; öğrenci işverene başvurarak staj döneminde değişiklik talep edebilir. İşveren ve üniversite uygun görürse staj dönemi değiştirilebilir.

Staja gidilmezse ne olur?

Kaçırılan günlerin telafisi, stajın bitiminden hemen sonra, aynı kurumdaki stajın son gününden (ara vermeden) sonra ödenir. Yaz stajı 20 iş günü içinde tamamlanmalıdır. Bildirimde bulunmadan devamsızlık yapan öğrenciler geçersiz sayılır ve stajı tekrarlamak zorundadır.

Ulusal staj programı kaç kere yapılır?

Evet, USP dışında zorunlu stajınızı tamamladıysanız, bu USP aracılığıyla stajınızı tamamlamanıza engel değildir. Ancak, Ulusal Staj Programı çerçevesinde her öğrencinin her yıl 1 (bir) staj tamamlama hakkına sahip olduğunu hatırlatmak isteriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir